Narsami inuusuttut atuartinneqartut

Majoriaq aamma NUIKI suleqatigiillutik Narsami inuusuttut ilinniagaqaqqinnissaminnut karakterii qaffassarlugit immikkut atuartitsineq ineriartornertalik ingerlappaat, aaqqissuisup inuusuttut peqataalluarnerat nuannaarutigaa.

image

 

Narsami inuusuttut 15-init qallunaatut, tuluttut, kalaallisut aamma kisitsinermi atuartitsissutigineqartumi karakteeritik qaffassarpaat. Inuusuttut peqataasut 16-iniit 30-t tikillugit ukioqartut novembarip 22-anni Danmarkiliarlutik aallassapput, Nordjyllandimilu ilinniarfinnut suliffeqarfinnullu assigiinngitsunut takusassarsiussallutik.

-Nuannerpoq inuusuttut taama amerlatigisut peqataasinnaammata, atuartuutigut suleqatigiinnissamik ilinniarnissaat pingaartitaraarput taamaammallu paasisassarsiornissaat pingaartipparput, pissutsit allarluinnaat misigisassarsiorfigalugillu ilinniarfiginissaat tassuuna periarfissiisarmat, NUIKI-mi aaqqissuisoq ilinniartitsisuusorlu Palle Lennert oqarpoq.

Inuusuttut karakteriminnik qaffassaasut septembarimi 2022-mi aallartittut juunip aallartilaarnerani 2023-mi allagartartaassapput

Udgivet d. 27. oktober 2022