Hastupvejip kujataa-tungaani aputip sisoorsinnaanera aarlerinaateqarpoq

Qaqortumi aperujussuarnerata kingorna Hastrupvejip Peter Høeghsvejillu qulaani apingaatsiarmat aputip sisoorsinnaanerata aarlerinassusaa qatserisartunik misissorneqarpoq.

image

 

Qatserisartut aputip sisoorsinnaanerata aarlerinarneranik misissuineranni paasinarsivoq Hastrupvejip qulaani kujammut isuata nalaa aarlerinartoq, qeqqata tungaa suli aarlerinarpianngitsoq avannarlerlu aputikinnerusortaa aarlerinaateqanngitsoq.

-Aarlerinaateqartup nalaani innuttaasut mianersorartariaqarput. Aamma sumiiffiup ilaa aarlerinaateqanngitsutut nalilerneqaraluartoq innuttasut mianersornissaannik kaammattorusuppagut, silap allanngorarnerani aarlerinarsisinnaammat, Kommune Kujallermi upalungaarsimanermut pisortaq Asmus Hansen kaammattuivoq.

Silap allanngorarnera pillugu sumiiffik qatserisartunik alakkarterneqallattaarpoq.

Udgivet d. 23. februar 2023