Kommune Kujallermi Nunaqarfinni tamani oqarasuaat Iridium pigineqalerpoq

Isumannaallisaaneq annertusarlugu Kommune Kujallermi nunaqarfinni tamani Iridiumilersuisoqarpoq. Avammut attaveeruttoqartillugu ikiortissarsiortariaqalernermi ujaasinerniluunniit atorneqartassapput.

image

Iridium telefoni qaammataasatigut attaviit atorlugit sumiikkaluaraanniluunniit attaveqaataasinnaapput. Illoqarfiit qamittoornerisa kingunerisaanni, sakkortusaaviilluunnit ajutoornerini nunaqarfinni oqarasuaatit attaveerutissagaluarpata Iridium pigineqartariaqartoq Kommune Kujallermi borgmesteri oqarpoq.

Sarfaaruttoortoqarsimatillugu, sakkortusaaviilluunniit ajutoorsimatillugit allatigulluunniit oqarasuaatit attaveeruttoorsimatillugit nunaqarfinni avammut attaveeruttoortoqartarpoq.

- Ukiuutillugu angallatit angalariaannaannginnerini ajorluinnartumik tamanna kinguneqarsinnaavoq. Napparsimasoqalertillugu, ujaasisoqartariaqalersillugu, ikuallattoqartillugu, ulorianartorsiortoqartillugu allatigulluunniit pinartoqartillugu oqarasuaatit taamaattut pissamaatitut pigineqalerput, Borgmesteri Stine Egede oqarpoq.

Misissuinerit kingunerisaannik iliuuseqartoqassasoq kommuni aaliangerpoq, tamannalu piviusunngortinneqarmat borgmesterip iluarisimaarpaa.

- Ukioq kingulleq nunaqarfittatta ilaanni attaveerunneq misigeqqipparput, tamatumalu kingunerisaanik misissuereerluta aaliangerpugut iliuuseqarfigissallugu. Qujanartumik aningaasaqarnermik ataatimiititaliap akuersineratigut tamanna massakkut piviusunngorsinnaavoq, Kommune Kujallermi Borgmesteri Stine Egede iluarisimaarinnilluni oqarpoq.


Udgivet d. 03. marts 2023