Tik Tok kommunimi atoqqusaanngilaq

Kommune Kujalliup sulisuisa suliffimminni app-i aliikkutassiaanerusup sulinermut atortunut tamanut atoqqusaajunnaartippaa.

image

Sulinermut oqarasuaatinut angallattakkanut, iPad-inut, qarasaasianut assigisaanullu app-i ikkutinnginnissaa pigineqareersimassappallu nunguterneqarnissaa Aningaasaqarnermut Inuussutissarsiornermut Ataatsimiitsitaliap aalajangerpaa.

Tamanna tunngaveqarpoq Tik Tok-i paasissutissanik tiguseratarsinnaanera soorlu; atuisup sumiiffianik, attavigisartagaannik, internetsimi atuinermi paasissutissaanik, mikrofonimit aamma oqarasuaatip angallattakkap assiliivianit.

  • Qarasaasiatigut isumannaallisaaneq pillugu sulisut sulinerminni atortuminni soorlu oqarasuaatit angallatakkat, iPad-iminnik, qarasaasiaminnik allanilu sulinermut atortorissaarutiminni app-i Tik Tok piissagaat, Qarasaasialerinermut Digitaliseriinermullu pisortaq Jacob Larsen oqarpoq.

Aaliangiineq Center for cybersikkerhed danmarkimiittup Nunatsinni qarasaasiatigut isumannaallisaanneq pillugu marsip ulluisa 13-anni 2023-meersumi nalunaarutaaneersoq tunngavigineqarpoq. Naliliinneq uani atuarneqarsinnaavoq:

https://www.cfcs.dk/da/nyheder/2023/cfcs-vurderer-cybertruslen-mod-gronland/

Udgivet d. 24. marts 2023