Borgmesteri: Pisoq pimoorullugu sulisoqarpoq

Kommune Kujalleq maanna naatsorsuutinik allaqqunneqarsinnaanngitsumik misissuileruttorpoq, misissuinerit kingorna borgmesteri kommunip illoqarfiini pingasuusuni innuttaasunik ataatsimiisitsissaaq.

image

Kommunalbestyrelsip aalajangernerata kingorna kommunip akiliutigeriagaannagassatut atugaasa amerlinissai pillugit inuit attaveqartarfiini assigiinngitsunik oqariartuuteqartoqarsimanera tunngavigalugit erseqqissaanissaq pisariaqalersimavoq.

- Uannut pingaaruteqarpoq oqaatigissallugu aningaasaqarnermi inissisimanerput pillugu pimoorussilluta sulinerput, kommunillu Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik aningaasaqarnermut iluarsiinissamut pilersaarut pillugu attaveqaqatigigaa. 2023-mut 2024-mullu naatsorsuutit tamakkiisumik takulluarsinnaalerumallugit misissortariaqakkat kommunip maanna ingerlatileruttorpai, taamaasiornikkut aningaasaqarnermik aqutsinermi politikkikkut suliniutinik ingerlatsisoqarsinnaaniassammat, borgmester Stine Egede oqarpoq. 

Aningaasaqarnermut ataatsimiititaliaq juunip qulingani immikkut ittumik ataatsimiissaaq, tassanilu ataatsimiititaliaq killiffimmik iliuusissatullu pilersaarutinik ilisimatinneqassaaq.

Aningaasaqarnermut ataatsimiititaliap ataatsimeereernerata kingorna kommunalbestyrelsi aggersarneqassaaq, tamatumalu kingorna juunip ingerlanerani Narsami, Nanortalimmi Qaqortumilu innuttaasunik ataatsimiisitsisoqarumaarluni.

 

Udgivet d. 31. maj 2024